Recensie: Tussen de beesten en wilde rozen

Als het op fantasy aankomt, geldt voor mij: hoe donkerder the vibe, hoe beter. Om een of andere reden kan ik zo genieten van die sfeer, dus toen ik hoorde over een boek met een sprookjesachtig verhaal, maar dan dark? Ik wist meteen dat ik het wilde lezen! Ondanks die sfeer schrok het element van een avontuur met een vos en een beer me eerst even af. Vandaag vertel ik jullie of ik alsnog blij ben dat ik dit heb gelezen!

Waar gaat Tussen de beesten en wilde rozen over?

bol.com | Zomerburen | 9789463492027 | Rianne Robben | Boeken

AUTEUR: ASHLEY POSTON
UITGEVERIJ: BEST OF YA
GENRE: YOUNG ADULT, FANTASY
PRIJS: €20.99

Cerys is veilig in het koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Zo is het al sinds de eerste koning een deal maakte met de Vrouwe die het bos dat aan het koninkrijk grenst regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden. Cerys weet dit maar al te goed: ze wist maar net te ontsnappen toen het bos haar vrienden en moeder vermoordde. Nu draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Het grootste gevaar waar ze nu mee geconfronteerd wordt, als dochter van de tuinman, is de vervelende vos die haar maar niet met rust laat.

Als een nieuwe koningin wordt gekroond, dalen de dingen die lang verborgen lagen in het bos neer op het koninkrijk. Cerys wordt gedwongen te vluchten, met als enige metgezellen de kleine vos, een vreemde en krachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarisch Vrouwe van het Woud te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, is er alles voor nodig om te overleven.

Koop Tussen de beesten en wilde rozen nu bij Standaard boekhandel, Libris,…en steun je lokale boekhandel!

Wat vond ik van Tussen de beesten en wilde rozen?

“Maar misschien waren we meer als paardenbloempluis. Misschien waren we gemaakt om met een warme lentewind mee te reizen en op een nieuwe plek te groeien.”

Oké, ik mag dan wel een fan zijn van dark fantasy, ik had niet verwacht dat dit boek zó dark zou zijn. Betekent dit dat ik het erg vond? Niet eens een beetje, want wow…ik ben sprakeloos! Ashley Poston schrijft ook romance boeken, dus ik was bang dat dit te luchtig zou zijn voor mij, maar die indruk was duidelijk verkeerd!

Ashley Poston heeft een fantastische schrijfstijl die de sfeer perfect tot leven wist te brengen. Met net genoeg gruwelijke details heb ik echt met fascinatie zitten lezen. Voor niet-fantasy lezers zal dit boek waarschijnlijk over the top zijn, maar ik kan daar dus echt van genieten.

Maar, een sfeer kan nog zo goed zijn, het maakt geen boek. Dit verhaal was zo origineel! De wereld had inderdaad een sprookjesachtige vibe, maar het was vooral alles eromheen dat me liet schreeuwen.

Als we het over het plot hebben, zijn er maar een paar woorden die passen: wat een wilde rit…Ik heb mij geen moment verveeld tijdens het lezen en er zaten ook zéker een paar verrassende wendingen in. De grootste twist had ik op het begin al in mijn achterhoofd, maar die vergat ik naarmate ik verder las. Gelukkig maar, want ik vond die verrassing echt leuk!

Eén nadeel aan het verhaal zelf: op het einde werd er een grote tijdsprong gemaakt en ik begrijp oprecht waarom, maar het voelde heel gehaast. Ik had graag nog wat meer gezien van wat er gebeurde.

Er waren niet per se veel karakters in dit boek, maar degene die er waren lieten wel een indruk op me achter. Cerys was een heel sterk karakter en ik vond het leuk wat ze (voor mij) symboliseerde! Ze toonde ook dat kwetsbaarheid en sterk zijn hand in hand kunnen gaan!

De rest van de karakters zijn ook gewoon om verliefd op te worden, maar ik vond het leuk dat Ashley Poston ook altijd gebreken aan ze toevoegde. Hierdoor voelt geen één karakter echt als een held of schurk, maar gewoon perfect morally grey!

Er was ook een romance die mij nogal veel emoties gaf. Ik wilde gewoon zo graag dat ze samen gelukkig konden zijn en aaah, je had mijn gezicht moeten zien tijdens het lezen. Ik heb een soft-spot voor deze karakters nu! En ook een leuke toevoeging: op het einde is er een heel klein stukje LGBTQ+ romance!

Dus ja, dit boek heeft me echt laten schreeuwen (het staat zelfs op video…oeps) en ik vond het oprecht zó goed! Het was totaal niet wat ik ervan verwachtte, maar ik ben alleen maar blij! Als je van fantasy houdt, zeker een beetje dark fantasy, dan zul je dit boek waarschijnlijk net zo geweldig vinden als ik! Tussen de beesten en wilde rozen krijgt een 4.5/5 van mij! Ik wil meer van Ashley Poston!

Bedankt Best of YA voor het opsturen van dit exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

Liefs,
Alissa

One thought on “Recensie: Tussen de beesten en wilde rozen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s