Recensie: Genadeloos

Genadeloos was het derde boek dat ik van Jennefer Mellink las. Van Gebroken tot Kwaad bloed merkte je al heel sterk hoe de auteur gegroeid was, dus toen ik hoorde over dit boek wilde ik maar wat graag weten of ze nog meer gegroeid was. Vandaag vertel ik wat mijn conclusie is!

Waar gaat Genadeloos over?

bol.com | Genadeloos, Jennefer Mellink | 9789024588794 | Boeken

AUTEUR: JENNEFER MELLINK
UITGEVERIJ: LS AMSTERDAM
GENRE: YOUNG ADULT, THRILLER
PRIJS: €15.99

Genadeloos gaat over vader Ernst, moeder Mildred, dochter Lenthe en zoon Clemens. Mildred maakt zich ernstige zorgen over Clemens als hij zich steeds meer terugtrekt en zelfs in huis een bom laat ontploffen. Ernst denkt dat het wel goed komt met hun puberende zoon. Lenthe stort zich op het uitgaansleven en bemoeit zich zo min mogelijk met haar tweelingbroer. Dan verdwijnt er een meisje. De zaak krijgt veel media-aandacht en alle sporen leiden naar Clemens…

Koop Genadeloos nu bij Standaard boekhandel, Libris,…en steun je lokale boekhandel!

Wat vond ik van Genadeloos?

“Je denkt precies te weten hoe het zit. Maar geloof me: het is nooit zoals je denkt dat het is. De waarheid kantelt en kantelt…”

Jennefer Mellink haar doel is om jongeren aan het lezen te zetten met haar spannende verhalen met een twist op het einde. Het leest dan ook razendsnel weg, om nog niet te spreken van de plottwists die me iedere keer weer weten te pakken.

Vanaf het begin wist dit boek me te grijpen. Er lijkt constant onheil in de lucht te hangen en je móét gewoon weten wat er gebeurd. Genadeloos wordt verteld door de perspectieven van de vier gezinsleden, wat enorm moeilijk is om te schrijven, maar bij dit boek waren ze allemaal interessant.

Voor mij voegden die perspectieven net nog wat extra dimensie toe aan dit verhaal. Ik kon ze goed uit elkaar houden omdat ze allemaal zo’n andere stem hadden en hun verhaallijnen soms nogal ver uiteenliepen.

Er zat altijd wel wat spanning in het boek waardoor je verder wilde lezen, maar soms voelde de spanning een beetje te constant naar mijn smaak. In plaats van een goede, opbouwende spanningsboog had ik het gevoel dat het hier een lijn was met op het einde een kleine piek.

Het einde vond ik wel mijn favoriete deel. Plots valt alles een beetje op zijn plaats en dat vond ik toch wel een heel fijn gevoel tijdens het lezen. De sfeer is lekker mysterieus, iets dat mij altijd kan bekoren.

Helaas miste ik toch wel wat. Het boek was heel tof om te lezen, begrijp me niet verkeerd, maar soms verlangde ik toch naar wat meer diepgang. Voor jongeren die niet graag langere, diepere boeken lezen is dit een goede zet, maar ik behoor natuurlijk niet tot die groep.

Ik denk dus dat Jennefer Mellink haar doel zéker behaald heeft. Het is precies wat ik vroeger gezocht zou hebben in een boek! Daarnaast is haar evolutie nog steeds prachtig om te volgen, aangezien ze zeker gegroeid is in haar schrijven. Boeken zoals deze lezen gewoon lekker weg, dus ik kijk zeker uit naar volgende boeken! Genadeloos krijgt een 3/5 van mij!

Bedankt LS Amsterdam/VIB Young adult voor het opsturen van dit exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie en dat ik mocht deelnemen aan deze leesclub.

Liefs,
Alissa

One thought on “Recensie: Genadeloos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s