Recensie: Jacht

Als je fan bent van jeugdthrillers, heb je de naam Cis Meijer vast al wel eens horen vallen. Haar boeken staan onder de lijn van Politie niet betreden, een reeks boeken die ik altijd weet te verslinden. Maar van Cis Meijer had ik nog niets geprobeerd. Hoogtijd dus!

Waar gaat Jacht over?

AUTEUR: CIS MEIJER
UITGEVERIJ: DE FONTEIN
GENRE: JEUGDTHRILLER
PRIJS: €14.99

Kun je wegrennen uit een nachtmerrie?

Op de computer van haar docent, probeert Sam haar cijfers aan te passen. Diezelfde dag breekt er brand uit op school. De politie vermoedt kortsluiting, maar Sam twijfelt. Ze gaat op onderzoek uit, vooral ook omdat haar docent ernstig gewond in coma ligt. Dan ontvangt Sam een dreigbrief; iemand zet haar zwaar onder druk.

Een paar dagen later vertrekt de klas naar de Duitse bossen voor een dropping met een ritueel. Al snel verandert de reis in een onheilspellende nachtmerrie: Sam voelt zich opgejaagd. Heeft iemand reden om haar uit de weg te ruimen?

Koop Jacht nu bij Standaard boekhandel, Libris,…en steun je lokale boekhandel!

Wat vond ik van Jacht?

“Elke tegenbeweging van mij wordt gesmoord. Een beuk in mijn rug, en nog een. Twee krachtige handen duwen me dwars tussen struikgewassen door. Ik knijp mijn ogen dicht. Takken slaan in mijn gezicht, halen mijn huid open.”

Ik lees wel vaker jeugdthrillers, maar er is een overduidelijke toename hierin wanneer het herfstseizoen arriveert. Dit boek kwam in augustus uit en meteen stond ik te popelen om erin te duiken.

Ik verwachtte niet dat dit het meest complexe boek ooit zou worden, daar ga ik al meteen eerlijk in zijn, maar soms hoeft dat ook gewoon niet. Ik was op zoek naar een spannend, meeslepend verhaal waar ik gewoon van kon genieten.

Cis Meijer heeft mij zeker zo een verhaal gegeven. Ik vond het hoofdpersonage Sam meteen heel sympathiek: ze is niet het karakter dat je vaak in jeugdthrillers tegenkomt. Ze laat zich snel meeslepen wat een zwak kantje van haar is, maar dat maakte haar ook gewoon realistisch. Ze voelde heel echt aan voor mij.

De ontwikkeling die ze doormaakt is ook heel goed. Haar leven wordt helemaal overhoop gegooid, wat echt een gamechanger voor haar is. De andere karakters kwamen wat minder aan bod, maar dat stoorde mij niet echt aangezien het een relatief kort boek is.

Wat ik ook heel goed vond van de auteur, is dat ze serieuze onderwerpen besloot aan te halen in Jacht. Ze heeft een redelijk jong publiek en ik was heel blij om te zien dat ze besloot een taboe te breken zodat ze haar lezers ervoor kan behoeden.

Dit boek was in veel opzichten voor mij nog een stand hoger dan de meeste jeugdthrillers, maar helaas kwam toen het einde. Het is niet dat het voorspelbaar of cliché was, maar meer dat het allemaal te gehaast voelde. Ik snap dat lezers die wat jonger zijn dan ik dit juist positief vinden (dat vond ik vroeger zelf ook altijd) maar voor mij miste er helaas nog wat meer afronding.

De rest van de opbouw van het verhaal was super. Ik zat op het puntje van mijn stoel en verveelde me nooit tijdens het lezen. Cis Meijer greep me vast en, ja, wist me zeker mee te slepen in Sams wereld!

En dan iets dat een thriller kan maken of breken natuurlijk: de schrijfstijl. Cis Meijer schrijft heel verslavend (wat resulteerde in het boek uitlezen op één avond). De hoofdstukken zijn kort waardoor je alsmaar verder wil lezen. Ze weet haar zinnen ook zo te vormen dat het op actiemomenten zowat als spannende muziek klinkt.

Het einde vond ik wel heel goed bedacht. Er werd al vanaf het begin naar gehint, maar toch zag ik het niet zomaar aankomen! Het motief was er, het was logisch en het had gewoon alles dat een goede jeugdthriller nodig heeft!

Ik kon dit boek werkelijk waar niet neerleggen! Het is het perfecte, spannende boek voor dit seizoen waar je even bij kunt ontsnappen. Ik heb niet veel slechts erover te zeggen, want het was precies wat ik hoopte, maar toch miste er iets voor een sterk effect op me te hebben. Ondanks daarvan heb ik er gewoon van genoten en daarom krijgt dit boek een 3.5/5 van mij!

Bedankt Uitgeverij de Fontein voor het opsturen van dit exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

Liefs,
Alissa

One thought on “Recensie: Jacht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s