Recensie: De Beminde

AUTEUR: KIERA CASS
UITGEVERIJ: BEST OF YA
GENRE: YOUNG ADULT, ROMANTIEK
PRIJS: €15.99

De selectie is de serie die mij aan het Young Adult genre voorstelde. Het zijn de boeken die me toonden hoe leuk lezen kan zijn en hoe echt karakters kunnen voelen. Om te zeggen dat ik te springen stond toen ik over De Beminde hoorde, is nog lichtjes uitgedrukt. Vandaag deel ik mijn eerlijke mening over het boek!

Waar gaat De Beminde over?

Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen.

Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.

Koop De Beminde nu bij Standaard Boekhandel, Libris,…en steun je lokale boekhandel!

Wat vond ik van De Beminde?

“Uiteindelijk maakten we vijanden in ons hoofd, maar draaiden we dat terug met ons hart.”

Het is moeilijk om De Beminde niet met De Selectie te vergelijken. De cover, de beschrijving: alles zorgt eigenlijk een beetje voor dezelfde sfeer. Maakte dat mijn nieuwsgierigheid minder groot? Absoluut niet! Het moment dat ik het boek in mijn handen had, ben ik begonnen met lezen.

Dit verhaal begint eerlijkwaar intrigerend. Hollis is een heel interessant karakter waar je veel kanten mee op kan, dus ik was al meteen benieuwd wat Kiera Cass ging doen met haar karakterontwikkeling.

Maar hoe verder ik las, hoe meer ik zoiets had van: oké, wanneer gaat het verhaal nu écht beginnen? Dat is dan ook het eerste moment dat ik begon te twijfelen aan dit boek. Ik mag het eigenlijk niet vergelijken, maar waar De Selectie constant mijn aandacht wist vast te houden, voelde De Beminde eerder saai.

Op het punt waar het verhaal eindelijk leek te beginnen, voelde alles gehaast. Dingen gingen plots veel te snel en er werd niet stilgestaan om even wat meer diepgang toe te voegen aan het verhaal. Dat is dan ook wat me het meest teleurstelde in dit boek.

Zoals ik al zei vond ik Hollis heel interessant, maar het potentieel van haar karakter werd naar mijn mening gewoon weggegooid. Ik had geen connectie met haar (of een ander karakter) puur doordat ze zo vlak zijn. Dit vond ik zo jammer, want karakters kunnen een boek maken of breken voor mij.

Ook de wereld en het plot misten heel wat achtergrondinformatie. Er valt hier dan ook niet veel over te bespreken, omdat het hele probleem met dit boek voor mij is dat het een te kort heeft aan zowat alles.

Toen ik dit boek uitlas was mijn eerste gedachte: hmm. Ik voelde me gewoon zo leeg. Het boek is zeker niet goed (vind ik), maar ook niet slecht. Laten we het erop houden dat ik er geen sterke mening over heb.

Dat is ook waarom ik dit eerste boek in een duologie met pijn in mijn hart een 2.5/5 geef. Op dit moment ben ik nog van plan het tweede boek een kans te geven omdat ik nog steeds geloof dat dit verhaal potentieel heeft. We zullen het zien!

Bedankt Best of YA voor het opsturen van dit exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

Liefs,
Alissa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s